Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Üniversitemize 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında kurum içi yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilere ilişkin kontenjanlar, kabul şartları, başvuru tarihleri ve gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir.

Başvurular bütün belgeler tamamlanmış olarak Güz Yarıyılı için 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında Muğla Üniversitesinin ilgili biriminin öğrenci işlerine yapılacaktır.

1-      Yatay geçişler, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”  hükümlerine uygun olarak yapılır.

2-      Eşdeğer diploma programları arasında kurum içi yatay geçiş için öğrencilerin;

a)      Öğrenim görmekte oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulundaki bütün sınavlarını başarmış olmaları,

b)      Yatay geçiş yapacakları sınıftan veya yarıyıldan önceki öğrenim süresinde sağladıkları genel not ortalamasının en az %60 veya eşdeğer olması, Mühendislik Fakültesi bölümleri için genel not ortalamasının en az %75 veya eşdeğer olması,

c)      İkinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş için, hazırlık sınıfı hariç, bulundukları sınıfın bütün derslerini vermek ve ilk %10’a girmek suretiyle bir üst sınıfa geçmiş olmaları.

C- GEREKLİ BELGELER (Kurum içi için)

1-      Başvuru dilekçesi.

2-      Başvuran öğrencinin izlediği bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları, genel akademik not ortalamasını ve sınıf sıralamasını gösteren not belgesi (transkript) aslı.

3-      Öğrencinin disiplin cezası almadığına ilişkin belge.

4-      ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi

5-      Meslek Yüksekokulları için meslek stajını yapıp, yapmadığına dair belge.

6-      İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapmak isteyen adayların öğretim yılı sonu itibariyle ilk %10’a girdiklerine ilişkin belge.

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI