2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Yenileme ve Ders Kaydı ile İlgili Açıklamalar

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME VE DERS KAYDI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

*Kayıt yenileme ve ders kayıtları 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak olup, bu tarihler dışında ders kaydı yapılmayacaktır.

* Kayıt yenileme ve ders kaydını yaptıran öğrencilerin; ders değiştirme ve bırakma işlemleri 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

*Ders kayıtları obs.mu.edu.tr adresinden online olarak yapılabilecek olup, danışman onayı alındıktan sonra kesinlik kazanacaktır.

*Üniversitemize yeni kayıt yaptıran (2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) öğrencilerimiz Not Sistemi (OBS), Eduroam ve E-Posta kullanıcı adı ve şifrelerini sifre.mu.edu.tr adresinden öğrenebilirler.

*e-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler kayıt için gerekli belgeleri 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri bürosuna teslim edeceklerdir. Belgelerini teslim etmeyen ya da eksik belge teslim eden öğrencilerin kayıtları geçersiz sayılacaktır.

*03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında yüz yüze kayıt yaptıran öğrenciler ise doğrudan ders kayıt işlemlerini yapacaklardır.

*Normal öğretim öğrencileri normal öğrenim süreleri içinde öğrenci katkı payı yatırmayacaklar. Normal öğrenim süresini aşan  öğrenciler   öğrenci katkı payı yatıracaklar. İkinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencileri ikinci öğretim ve uzaktan öğretim ücretlerini yatıracaklardır.

*Öğrenci katkı payı, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim ücretleri öğrenci numaralarıyla birlikte tüm Garanti Bankası şubelerinden, ATM'lerden ve İnternet Bankacılığı üzerinden  yatırabilecektir. Havale ve EFT kesinlikle kabul edilmeyecektir.

*31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında öğrenci katkı payı, öğrenim ücreti ve uzaktan öğrenim ücretlerini yatırmayan, ders kaydı yaptırmayan öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.

*Muafiyet Sınavları:

-Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi muafiyet sınavı: 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında

-Türk Dili dersi muafiyet sınavı: 07 Eylül 2015 tarihinde

-Ortak Zorunlu Yabancı Dil dersi (İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça) muafiyet sınavı: 09 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olup, Yeni Kayıt yaptıran öğrenciler doğrudan Muafiyet sınavına girme hakkına sahiptir. Eski kayıtlı öğrenciler (2014 yılı ve öncesi girişli)Yabancı Diller Yüksekokuluna gelerek Muafiyet sınavına girmek için başvuru yapacaklardır.

Muafiyet sınavı Muğla merkezdeki öğrenciler için Enformatik Bölümü bilgisayar laboratuvarlarında ,ilçelerindeki öğrenciler için kayıtlı oldukları okullarda yapılacaktır.

-Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi: 10 Eylül 2015 tarihinde Akademik Takvim’ de belirlenen yerlerde yapılacaktır.

*2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda dersler 07 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır.

Son Güncelleme Tarihi : 22.01.2016 14:46:48 Okunma Sayısı : 43785