DGS ile Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimiz İçin Bilgiler

Sevgili Öğrencilerimiz Üniversitenize Hoş Geldiniz.

Tercihiniz için teşekkür ediyor, üniversiteli olma sevincinizi paylaşmak üzere sizleri heyecanla bekliyoruz.

*E-Devletten Kayıt

2021 DGS sonuçlarına göre Üniversitemizin elektronik kayda açık olan programlarına yerleşen adayların (sağlık raporu ve adli sicil belgesi isteyen programlar hariç diğer programlar elektronik kayda açıktır); 

17-22 Eylül 2021 (saat:23.59'a kadar) tarihleri arasında COVİD-19 Salgını nedeniyle kayıt yaptıracak olan öğrenci adaylarımızın kayıtlarını öncelikle e-Devlet üzerinden yaptırmaları önemlidir. 

Adaylar https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıtlarını yapacaklardırElektronik kayıt yaptıran öğrencilerin yüz yüze kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. Elektronik kayıtları yeterlidir.

E-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler bilgi ve kayıt formu ile 4 adet 4.5x6 ebadında fotoğraflarını (fotoğraflar son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.). 22 Ekim 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar Fakülte/Yüksekokullarına teslim edecektir.

*Yüz Yüze Kayıt
Sağlık raporu ve adli sicil belgesi istenen bölüm ve programlara yüz yüze kayıt yaptırmak zorunludur.

Yüz yüze kayıt yaptıracak öğrenciler 17-24 Eylül 2021 (saat:17.30'a kadar) tarihleri arasında, Fakülte/Yüksekokullarında kayıtlarını yüz yüze yaptırarak kayıt için istenen belgeleri   teslim edeceklerdir.


 YÜZ YÜZE KAYIT İÇİN İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- DGS Sonuç Belgesi (https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden alınacak)

2- T.C. Kimlik No beyanı veya  T.C.Kimlik No yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

3- Lise ve Önlisans Diploması (Aslı kayıt esnasında gösterilerek kayıt yaptıracağı Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Sekreteri tarafından onaylı ya da noter onaylı sureti)

4- Askerlik Belgesi (28 yaşını doldurmuş olanlar ile askerlik işlemlerinde yoklama kaçağı durumunda olan erkek
adaylardan istenir.)

5- 4 adet 4.5x6 ebadında fotoğraf (fotoğraflar son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş,öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

6- Normal öğrenim ögrencileri herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencileri öğrenim ücretlerini 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıt yenileme ve ders kayıtlarını yaptırırken ödeyeceklerdir.  Öğrencilerimiz yurt genelinde herhangi bir T.C. Ziraat Bankası Şubelerinden öğrenci numaralarını söyleyerek, ATM'lerinden veya İnternet Bankacılığından öğrenim ücretlerini yatırabileceklerdir.

7- Sağlık Raporu (
Sağlık raporu sadece aşağıda belirtilen okullar ve bölümler için gereklidir.)
Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu (kayıt için her hangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş sağlık kurulu raporu)

8- Adli Sicil Belgesi (Adli Sicil Belgesi aşağıda belirtilen okullar ve bölümler için gereklidir.)
Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu

9- Öğrenci bilgi ve kayıt formu 
Öğrenci Bilgi ve Kayıt Formu için tıklayınız. (KAYIT FORMUNU DOLDURMAZORUNLUDUR)

Ders Kaydı: Akademik Takvimde belirtilen tarihler arasında yüz yüze veya uzaktan (https://obs.mu.edu.tr/) yapılır.

2021-2022 Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

2021-2022 Öğretim Yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne 2021 DGS Sonucunda Yerleşen Öğrenciler için Öğrenci Numarası Sorgulama için tıklayınız

Dikkat Üniversitemize 2021-2022 Öğretim Yılında kayıt yaptıracak öğrencilerimizin bilişim hizmetlerinden yararlanabilmeleri için gerekli kullanıcı adı ve şifre öğrenme yöntemi için tıklayınız. (Kullanıcı adı ve şifre almak için öncelikle e-devletten veya yüz yüze kayıt işlemini gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir.) 

Öğrenci Çağrı Merkezi : 0 252 211 2222 

Santral : 0 252 211 10 00 - 0 252 211 15 00


FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL / MESLEK YÜKSEKOKUL/ ENSTİTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROLARI DAHİLİ TELEFON NUMARALARI İÇİN TIKLAYINIZ


 

Son Güncelleme Tarihi : 24.09.2021 14:09:47 Okunma Sayısı : 8297

Son Duyurular