2015-2016 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Kayıt İşlemleri

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT İŞLEMLERİ

Bahar yarıyılı kayıt yenileme ve ders kayıt işlemleri 25-29 Ocak 2016; ders değiştirme ve bırakma işlemleri 01-05 Şubat 2016 tarihleri arasında internet üzerinden yapılabilecektir (obs.mu.edu.tr).

25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılabilecek işlemler:

1- Öğrenci katkı payı, ikinci öğretim ücreti, uzaktan eğitim ve materyal ücreti, uluslararası öğrenci öğrenim ücreti ödenebilir.

Öğrenim Ücreti yatırması gereken öğrenciler yurt genelinde herhangi bir Garanti Bankası Şubesi, ATM veya Internet Bankacılığını kullanarak öğrenci numarasıyla öğrenim ücretlerini yatırabileceklerdir. Köteklideki Üniversitemiz Merkez Kampüsünde ve Muğla Meslek Yüksekokulu bünyesinde daha önceki yıllarda hizmet veren Garanti Bankası ofisleri Bahar yarıyılında hizmet vermeyecektir. Yatırılması gereken tutar bankada çıkabileceği gibi Ders kayıt ekranında ders seçimleri sonucunda da öğrenilebilir.

2- Uzaktan kayıt yenileme ve ders kaydı yapılabilir. Öğrenciler kayıt yaptıkları dersler için onay verebilirler ve danışman onayı alabilirler.

3- 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararın Madde-11/3’te  “Bir Yükseköğretim Programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (Çift Anadal Programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince Üniversitemize ikinci bir yükseköğretim kurumu olarak kayıt yaptıran öğrencilerden 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyıllarına ait katkı payları bahar yarıyılında birlikte alınacaktır.

01-05 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılabilecek işlemler:

1-Ders kayıtlarını yapmış ve danışman onayı almış öğrenciler sadece ders değiştirme ve bırakma işlemlerini yapabilirler.

*ÖNEMLİ UYARI: Yukarıda belirtilen tarihler dışında; ders kaydı, kayıt yenileme, ders değiştirme ve bırakma işlemleri kesinlikle yapılmayacaktır.

Son Güncelleme Tarihi : 25.01.2016 16:50:42 Okunma Sayısı : 19480

Son Duyurular